… pfu, …, pfu, …

Cine n-a auzit de obiceiul … pfu, …, pfu, … al românilor, SPARTUL SEMINȚELOR?

Aproape întotdeauna și oriunde ne întâlnim cu o persoană sau cu un grup de indivizi care … pfu, … se leapădă de cojile nedorite, ce le poposesc pe limbă după dezvelirea victorioasă a miezului de floarea-soarelui. Căci numai miezul, cu gustul lui proaspăt de nuci, cum este prezentat în reclame, le aduce aminte de câte o vecină care a uitat ciorba pe foc, în timp ce se uita la telenovela preferată. Ce este mai plăcut decât onomatopeele pe care le scot la scuipatul cojilor, … pfu, …, pfu, …?

carturesti.ro

Și, de ce nu!? … De ce să nu ne fălim cu acest “sport” pe care-l putem identifica în toată lumea, cu simbolul ®? … Să ne lăudăm că este inventat de noi, frate! … Cine mai poate să … pfu, …, pfu, … ca românii? Cine mai poate arunca la punct fix cojile neostoite, mai bine decât conaționalii noștri? … Nimeni. Și vă spun fără niciun dubiu, suntem singurii “mohicani” care se pot mândri cu astfel de îndeletnicire! … Deci, … pfu, …, pfu, …, că este al nostru, și nu ni-l ia nimeni.

elefant.ro

Plăcut moment este acela când se strâng câțiva vecini în fața blocului, și unul din grup foșnăie punga plină cu “bomboanele agricole“. Fluxul subiectelor de discuție crește instant. Pumnul plin cu micuțele, nevinovatele și săratele semințe ale compositaelor îi aduc aminte lu’ Nea Vasile despre prostata prietenului său, Costel. Pe tanti Ionica o excită amintirea chiftelelor arse, pe care a fost nevoită să le digere la nașa ei, Gina. … Și, astfel, conversația decurge sub îndrumarea titanului Coeus (titanul inteligenței), odată cu trecerea timpului, micșorarea grămezii de oleaginoase și apariția aftelor. Așa se antrenează românul nostru, zi de zi! … Că, deh! … Este sportul autohton, pe care nimeni nu și-l poate însuși.

noriel.ro

Mai mult, nimeni nu știe mai bine decât românul cum să … pfu cojile cu boltă, ca acestea să traseze o curbă atent calculată în aer și, în sfârșit, să-și găsească odihna pe caldarâmul abia măturat de oamenii de la salubritate. Că, până la urmă, cine sunt acești oameni de la salubritate? … Să-și facă treaba, că de-aia sunt plătiți! … Este vina lor că au ajuns la munca asta degradantă, pentru că nu i-a interesat școala. Cei care se antrenează la … pfu, au cel puțin o clasă peste acești subjugați.

Pfu! … Este sportul nostru, marcă înregistrată, și este mai important decât orice. Avem și noi ocazia să câștigăm un World Championship. De ce să nu profităm?

Deci, … pfu, …, pfu, …, pfu, …, pfu, …! Hai ROMÂNIA!

gunnars.ro

Lasă un răspuns